Tips om je huis te verkopen

Informatie over de WOZ waarde

Tips om je huis te verkopen

De huizenmarkt is booming en veel mensen pakken hun kans om hun huis met veel winst te verkopen. De WOZ-waardes van woningen stijgen flink en iedereen wil een mooi huis bezitten. Net zoals de aandelenmarkt, de beurs stijgt ook de huizenmarkt om vervolgens weer naar beneden te zakken. Het kopen van een huis is dus niet zo gunstig op dit moment het verkopen des te aantrekkelijker.

Een verkoopmakelaar inschakelen.

Bij het verkopen van een huis komt veel kijken. Daarom nemen veel mensen een verkoopmakelaar in de hand om dit voor hen te regelen. Hier staat natuurlijk een commissie tegenover die ook wel courtage wordt genoemd. Dit is meestal een percentage van de verkoopprijs van uw woning.

Een makelaar regelt over het algemeen alles om uw huis te verkopen. Zo zorgt het dat het op meerdere woningverkoop websites wordt vermeld zoals Funda. Maar ook dat er mooie foto’s worden gemaakt en geeft de makelaar tips om uw huis op orde te hebben voor wanneer er kijkers langskomen op een zogenoemde kijkdag.

De eerste indruk is belangrijk.

De foto’s in combinatie met de kijkdag zijn de eerste en enige indruk die een potentiële koper van uw woning krijgt. Deze indruk dient daarom verpletterend te zijn. Hoe meer geïnteresseerden er in uw woning zijn, hoe meer uw woning waard wordt en u uw woning voor een hogere prijs kunt verkopen.

Zorg er daarom voor dat uw huis tip top in orde is. Los gebreken zoals beschadigingen op. Waar nodig is het verstandig om te schilderen. Nieuwe kitrandjes in de badkamer doen ook wonderen, lap de ramen, zorg ervoor dat een eventuele tuin er goed en netjes verzorgd bij staat. En zorg dat uw huis netjes en opgeruimd is. Dat betekent niet dat het niet gezellig in huis mag zijn. Integendeel zorg voor een gezellige sfeer waar de potentiële kopers zich meteen thuis door voelen. Kijk hier voor tips om gezelligheid in huis te halen.

Meer kans om uw huis tegen een hogere prijs dan uw WOZ-waarde verkopen.

Wanneer u uw huis optimaal opknapt, opgeruimd en uitnodigend maakt op een kijkdag des te groter de kans dat u uw huis voor een mooie prijs verkoopt. Momenteel liggen de verkoopprijzen in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam maar ook alle omliggende steden en dorpen ver boven de WOZ-waarde van uw woning. Dit is dus een mooie tijd om uw huis te verkopen en winst te pakken.