WOZ-waarde opvragen

Informatie over de WOZ waarde

WOZ-waarde opvragen

Zoals al eerder op deze website te lezen is, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de WOZ-waarde van uw woning. Indien de WOZ-waarde bijvoorbeeld veel hoger of lager is dan de werkelijke waarde kan het verstandig zijn om een bezwaarschrift in te dienen.

U ontvangt dan wel ieder jaar een WOZ-beschikking met de WOZ-waarde van uw huis, maar daarnaast kunt u ook zelf de WOZ-waarde opvragen. Dit kunt u gewoon doen bij de gemeente waar u woont, maar daarnaast kunt u ook bij andere instanties uw WOZ waarde opvragen. Deze wordt in dat geval over het algemeen bepaald op basis van de actuele marktgegevens.

Taxatie WOZ-waarde

Vaak wordt het taxatieverslag toegevoegd aan de WOZ-beschikking. Mocht u deze echter kwijt zijn of niet hebben ontvangen, dan is het mogelijk om het verslag van de taxatie bij uw gemeente op te vragen. In dit verslag staan de huizen die de gemeente heeft gebruikt om de WOZ-waarde te bepalen. Bedenk wel dat u alleen het taxatieverslag kunt opvragen wanneer de woning ook daadwerkelijk in uw bezit is.